Funcionament de les POLSERES d’ACTIVITAT

Coneixes com funciona una polsera d’activitat?

  •  Mesura de les passes fetes en una jornada
  •  Registre de l’alçada o altímetre
  •  Control de la son i quan dormim profundament
  •  Registre del pols i ritme cardíac

Mesuren el teu pols cardíac, els teus passos, vigilen la teva son i et mostren els teus hàbits de descans, compten les calories cremades en el transcurs del dia, i sobre la base d’aquestes dades suggereixen rutines d’exercici i moltes altres opcions útils!

Segur que et preguntes, com ho fan tot això? En aquest espai mostrarem el que succeeix dins d’aquestes polseres a fi de facilitar-nos l’existència i ajudar-nos a millorar la nostra qualitat de vida general. El funcionament de les polseres d’activitat és possible gràcies a que estan dotades de múltiples sensors interns. Aquests permeten fer una gran recopilació de diferents tipus de dades acumulades i en temps real. Posteriorment tots els registres obtinguts són processats per a mostrar-te els suggeriments apropiats, que pots veure en la pantalla de la polsera o més tard mitjançant una app associada al teu dispositiu mòbil.

Millors models disponibles a la tenda online d’Amazon

Veure les POLSERES d’ACTIVITAT més venudes  

Vegem en detall el funcionament de les polseres d’activitat

Com mesuren els passos?

Les polseres d’activitat són capaces de mesurar els passos i mostrar-los en la pantalla. Com ho fan? Doncs bé, la majoria estan equipades amb uns sensors anomenats acceleròmetres. Aquests poden mesurar el moviment; normalment aquests sensors compten amb tres eixos que fan possible que puguin percebre absolutament el moviment en totes les direccions possibles. A més, alguns treballen conjuntament amb un giroscopi que mesura l’orientació i rotació. Totes aquestes dades es recopilen i processen per a finalment transformar-los en les dades que es mostraran. Fixa’t que cap moviment s’escapa a la capacitat de detecció d’aquests dispositius.

Per altra banda també tenim el registre i localització en base a un GPS incorporat. Amb això queda garantida la geolocalització i el càlcul precís de les distàncies. I què es pot obtenir si tenim temps i distància clars? Efectivament, la velocitat de desplaçament!

Aquestes són el tipus de dades que una polsera en funcionament mostrarà a la seva pantalla.

Com mesuren l’alçada?

Aquesta qüestió és fàcil, amb un sensor altímetre una polsera d’activitat pot fer els càlculs de l’alçada amb precisió. Així determina per exemple l’alçada d’una muntanya o un turó que has pujat corrent quan feies esport. Amb aquest mateix sensor altímetre pots saber quants esglaons d’escales has pogut pujar o baixar en el transcurs del dia. Tota la informació es reuneix i la pots veure presentada en la pantalla. També quant exercici s’ha realitzat pujant o baixant escales al llarg d’una jornada.

Com saben com dormo i les hores de son?

La polsera d’activitat és capaç de fer un examen de la son. Novament ens preguntem, com ho fan això?.

Doncs gràcies a uns sensors capaços de fer un monitoratge dels moviments del canell. Usen un procés anomenat actigrafia que recull les dades dels moviments de la mà del subjecte durant el descans. Quan dormim, la posició horitzontal del cos és interpretada pel sistema nerviós com la fase d’entrada a la son. El ritme cardíac disminueix, el cos sofreix hipotensió, els músculs es relaxen i els moviments disminueixen progressivament.

Igualment la polsera d’activitat també pot detectar la baixada del ritme cardíac i l’absència de moviment. D’aquesta manera, interpreta aquestes dades, compara amb patrons de dormir i mostra els resultats aproximats. Podràs tenir una mena d’informe on consten les diferents fases de la son per les quals has passat a la nit.

Fases de la son

Encara que és valuosa aquesta informació, no és tan precisa com les tècniques que usen habitualment els experts en els laboratoris com la polisomnografia, que també inclou un monitoratge de l’activitat cerebral. Per descomptat, passarà molt temps abans que una polsera d’activitat pugui registrar el cervell i mostrar patrons de son amb total exactitud com fan els aparells de utilitza la medicina de la son.

No obstant això, i encara que aquesta no és la funció principal d’una polsera d’activitat, podràs tenir un coneixement molt ampli del teu patró de dormir i cicles de son.

Com mesuren el pols?

Existeixen dos mètodes que usen les polseres d’activitat per a mesurar les pulsacions del cor.

Sensors òptics. Aquesta tecnologia implementa sensors que emeten feixos de llum contínua que es difuminen en la pell il·luminant els vasos sanguinis mentre que un altre sensor percep la velocitat a la qual la sang és bombada pel cor, aquest sistema és especialment útil quan ens exercitem i el nostre ritme cardíac és molt fàcil de percebre.

La bioimpedancia. Una tecnologia que implica mes precisió, els sensors de bioimpedancia emeten impulsos elèctrics que destrien la resistència de la pell a aquests impulsos elèctrics, aquesta bioimpedancia és interrompuda cada vegada que el cor batega, i d’allí es pren la lectura del pols cardíac en combinació amb altres sensors com els de temperatura corporal.

En alguns models també trobem sensors per tenir una referència de la saturació d’oxigen a la sang. Això funciona de manera similar a un pulsioxímetre, establint i registrant paràmetres molt interessant per esportistes i una valoració de la seva recuperació i esforç. Val a dir però que nos es tracta d’aparells mèdics o d’utilitat en una hospital.

Com mesuren les calories?

Per a mesurar quantes calories cremes diàriament a través de l’exercici o altres activitats físiques, les polseres d’activitat es valen de les dades recopilades pels diferents sensors de moviment i temperatura entre altres registres corporals.

Així, poden saber quants passos hem donat en el dia, quants esglaons hem pujat i baixat i la distància recorreguda. Després aquesta informació és comparada usant algorismes que es contrasten amb les dades que prèviament s’han introduït en la polsera d’activitat, com el pes, l’altura, sexe i edat. Aquestes dades personalitzades de cada individu són clau per a la teva avaluació de calories cremades.

Els resultats d’aquests algorismes es mostra com la quantitat de calories que s’han cremat en el dia. Això és fonamental i t’ajuda a establir el teu pla d’entrenament i per assolir els teus objectius.

De manera que ja sabem el funcionament d’una polsera d’activitat. És increïble com un dispositiu tan petit i lleuger és capaç de realitzar tantes funcions, i la potència de càlcul i processadors tan potents que allotgen.